Okitsu Mandalina
Mandalinler arasında en erkenci çeşitlerden biridir. Meyveler oldukça büyük ve yassıdır. Çekirdeksizdir, kabuğu kolayca soyulur ve tatlıdır. Meyve kabuğu hafif pürüzlüdür. Meyve eti koyu portakal rengindedir. Meyve şekli yassı, dayanıklı mandalina türüdür.
Doğal, taze ve benzersiz lezzetiyle vitamin deposu Okitsu mandalinalarımızı mutlaka deneyin.
Gösterişli olması veya uzun süre dayanması için hiçbir madde ile kaplamıyor, ilaçlı kâğıtlara sarmıyoruz.
Sizlere bu enfes Okitsu mandalinalarımızı dalından koparır koparmaz tazecik ulaştırıyoruz.
Mandalinalar hakkında;
Sıcak iklimlerde yetişen tatlı, sulu ve hoş kokulu bir meyve olan mandalina, portakal ile benzer özellikler taşır ve özellikle C vitamini açısından zengindir. Ayrıca, A ve B grubu vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, magnezyum, sodyum, demir, brom ve fosfor minerallerini içerir. Mandalinanın kabuğu ise P vitamini açısından zengindir. Kış mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan ve C vitamini deposu olarak bilinen mandalinanın, kanser riskini azalttığı bildirilmektedir. Yapılan araştırmalarda mandalinaya turuncu rengini veren karoten nedeniyle karaciğer hastalıkları, damar sertliği ve şeker hastalığı riskini azaltmaktadır, içeriğindeki potasyum sayesinde de yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olmaktadır. Mandalinanın C vitamini içermesiyle de soğuk algınlığı, grip, nezle gibi rahatsızlıklara karşı bedenin direnme gücünü artırmaktadır. Posalı olması nedeniyle kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir. Çekirdeksiz türleri de bulunan mandalinanın kolay soyulabildiği için çocukların da severek yediği bir meyvedir. Böbreklerimize çok faydalıdır. Kanın temizlenmesinde yardımcı olur. Sinirsel bozukluklarda sinirlerimizin yatışmasına yardımcı olur. Mandalina damar sertliğine karşı çok faydalıdır. İçerdiği antioksidan maddelerle kansere karşı vücut direncini arttırır. Aynı zamanda şeker hastalığını engeller.
Akşam yemeğinden sonra yenecek 1-2 mandalina uykusuzluk çekenlere faydalıdır.