Turunçgiller familyasının en faydalı üyelerinden biri olan limon, sağlık için oldukça faydalı bir besindir. İnsanımız için oldukça değerli nimetlerden biri olmasına neden olmuştur. Kullanım şekli önceleri sadece suyunu kullanma şeklinde iken, değeri şimdilerde anlaşılan limon kabuğu da pişirme ve pratik temizlik konularında çokça tercih edilmektedir.
Kütdiken Limon Türkiye’de üretilen en eski limon türü olup üretimi ve depolaması en fazla yapılan bir çeşittir. Çok üstün meyve kalitesine sahiptir. Çekirdeklidir. Bol sulu ve yüksek asitlidir. Yüksek verimlidir ve düzenli meyve verir. Ağaçları orta kuvvette büyür. Meyvelerin ağaç üzerinde dağılımı düzgündür. Orta mevsim çeşididir. Depolamaya uygun olduğu için kasım ayından şubat ayına kadar hasat edilebilir. Uygun koşullarda hasat edilen, paketlenen ve depolanan bu çeşit 9 ay süre ile muhafaza edilebilir.
Kütdiken limon kabuğu açık yeşil, sarı ve parlak renklidir. Meyve eti sarı renktir. Meyve şekli elips şeklinde ve hafif memelidir.
Kütdiken limon un kabuğu ete sıkı bağlı ve çekirdek sayısı yaklaşık 10 adettir.
Kabuğu : mevsim başlangıcında açık yeşil, sonraları ise sarı düzgün ve parlak
Eti : Sarı
Şekli : Elips şeklinde,meme kısmı az gelişmiş
Kabuğun Ete Bağlılığı : Sıkı
Usare Miktarı : % 32,96