Turunçgiller familyasının en faydalı üyelerinden biri olan limon, sağlık için oldukça faydalı bir besindir. İnsanımız için oldukça değerli nimetlerden biri olmasına neden olmuştur. Kullanım şekli önceleri sadece suyunu kullanma şeklinde iken, değeri şimdilerde anlaşılan limon kabuğu da pişirme ve pratik temizlik konularında çokça tercih edilmektedir.
Mayer Limon donmaya karşı diğer çeşit limonlara nazaran daha dayanıklı olmaktadır. Sıfır derecede taze filizler kurur. Evlerin güneş gören balkonlarında rahatlıkla yetişebilir.
Mayer Limon Fidanı Özellikleri
Mayer limon ince kabuklu, parlak ve sarı bir renge sahiptir. Meyve eti gevrek, sulu ve açık sarı renktedir.
Hafif basık ve yuvarlak bir şekli vardır.
Mayer limonun meyvesinde 2 – 3 çekirdek vardır ve limon ağırlığı ortalama 120gr civarındadır.
Kabuğu : Sarı,düz,parlak ve ince kabuklu
Eti : Gevrek,sulu, açık sarı
Şekli : Hafif basık, yuvarlak
Kabuğun Ete Bağlılığı : Sıkı
Usare Miktarı : % 38,61
Çekirdek Sayısı : 2 – 3