Satsuma Mandalina
Satsuma mandalinası, tüm dünyada yaygın olarak yetiştirilen ve tanınan bir çeşittir. Ticari öneme sahip turunçgil çeşitleri arasında ağacı soğuğa en dayanıklı çeşit olarak bilinir. Meyve kabuğu, hasat döneminde sarımsı portakal renginde ve hafif pürüzlüdür. Kabuğun meyve etine bağlılığı gevşektir. Depolama ve taşımaya elverişlidir. Meyveler orta büyüklükte, basık şekillidir. Meyve eti, koyu portakal rengindedir. Sulu, aromalı ve kalitesi yüksek bir çeşittir. Erkenci bir çeşittir. Ekim ayı ortalarında olgunlaşır ve olgunlaştıktan sonra ağaç üzerinde fazla kalamaz. Bahçelerimizden doğal, taze ve benzersiz lezzetiyle vitamin deposu tatlı mandalinalarımızı mutlaka deneyin.
Doğal, taze ve benzersiz lezzetiyle vitamin deposu Satsuma mandalinalarımızı mutlaka deneyin.
Gösterişli olması veya uzun süre dayanması için hiçbir madde ile kaplamıyor, ilaçlı kâğıtlara sarmıyoruz.
Sizlere bu enfes Satsuma mandalinalarımızı dalından koparır koparmaz tazecik ulaştırıyoruz.
Mandalinalar hakkında;
Sıcak iklimlerde yetişen tatlı, sulu ve hoş kokulu bir meyve olan mandalina, portakal ile benzer özellikler taşır ve özellikle C vitamini açısından zengindir. Ayrıca, A ve B grubu vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, magnezyum, sodyum, demir, brom ve fosfor minerallerini içerir. Mandalinanın kabuğu ise P vitamini açısından zengindir. Kış mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan ve C vitamini deposu olarak bilinen mandalinanın, kanser riskini azalttığı bildirilmektedir. Yapılan araştırmalarda mandalinaya turuncu rengini veren karoten nedeniyle karaciğer hastalıkları, damar sertliği ve şeker hastalığı riskini azaltmaktadır, içeriğindeki potasyum sayesinde de yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olmaktadır. Mandalinanın C vitamini içermesiyle de soğuk algınlığı, grip, nezle gibi rahatsızlıklara karşı bedenin direnme gücünü artırmaktadır. Posalı olması nedeniyle kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir. Çekirdeksiz türleri de bulunan mandalinanın kolay soyulabildiği için çocukların da severek yediği bir meyvedir. Böbreklerimize çok faydalıdır. Kanın temizlenmesinde yardımcı olur. Sinirsel bozukluklarda sinirlerimizin yatışmasına yardımcı olur. Mandalina damar sertliğine karşı çok faydalıdır. İçerdiği antioksidan maddelerle kansere karşı vücut direncini arttırır. Aynı zamanda şeker hastalığını engeller. Akşam yemeğinden sonra yenecek 1-2 mandalina uykusuzluk çekenlere faydalıdır.